Skip to main content

PZC

Maritieme sector zoekt experts

Vlissingen – February 2, 2017

VLISSINGEN -  In de maritieme sector heerst een tekort aan bepaalde specialisten. Bijvoorbeeld mensen die ervaring hebben met zogeheten ASD-besturing op kleine schepen zoals sleepboten. Ook maritieme vaklieden met een combinatie van elektrotechniek en ict zijn dun gezaaid.
 
Dat zegt directeur Theo Nieboer van Oceanwide in Vlissingen. Dat bedrijf levert onder meer technisch personeel aan de  maritieme sector. Door de afkoelende Chinese economie en de malaise in de offshore-olie is aan 'gewoon' zeevarend personeel geen gebrek. Schoolverlaters vinden desalniettemin nog redelijk snel een baan, op zee of aan wal, zegt Peter Harts, opleidingscoördinator 'maritiem officier' aan de HZ in Vlissingen. Er is immers altijd vraag naar goed opgeleid Nederlands personeel opp mbo- en hbo-niveau. Wel is er een tekort aan stageplaatsen, mede door de malaise in de scheepvaart.
 
Zaterdag is er in Vlissingen de jaarlijkse Scheepvaartdag waar bedrijven zoals Boskalis, Spliethoff en het Loodswezen jongeren interesseren voor een maritieme en/of technische opleiding. Het evenement vindt plaats in het Technum aan de Edisonweg 4A en het pand van mbo-school Scalda aan de Boulevard Bankert 130. In het Technum is een spektakel rond het opstarten van een scheepsmotor aangekondigd.
 
(PZC vrijdag 2 februari 2017)

More information about this news item or Oceanwide?

Please contact:

Oceanwide Media Relations
E-mail: info@oceanwidecrew.com
Tel.: +31 118 42 95 10